Themaweek Wonen 2019

Afgelopen week stond in het teken van de thema’s wonen, milieu en omgeving. Iedere klas volgde een eigen programma rondom deze thema’s. Tijdens deze week fungeerde de school nog meer als creatieve broedplaats en een productieve, gezellige werkplek. Uiteraard vonden er ook veel excursies en buitenopdrachten plaats.

Ook deze week hebben we weer gezien dat onze eersteklassers ongelooflijk handig en creatief zijn. Een villa ontwerpen en die – compleet met zelfgemaakte meubels en accessoires – nabouwen, deden ze binnen enkele lesuren. Eerder die week hadden ze veel inspiratie opgedaan bij IKEA, Museum Het Schip en zelfs het Rijksmuseum. De 17e-eeuwse poppenhuizen van rijke koopmansvrouwen bleken een goede inspiratiebron.

Onze tweedejaars hebben onder andere een bezoek gebracht aan het Scheepvaartmuseum en het ARCAM. Bij het ARCAM hebben ze een maquette gemaakt voor het inrichten van een stadspark. Onze derdejaars hebben onder leiding van twee kunstenaars hun ideale stad ontworpen op een kunstwerk van 2 bij 1,5 meter: de nabijheid van winkels en restaurants werd belangrijk gevonden, maar zeker ook betaalbare woonruimtes en veel groen.

De 4e-jaars hadden ook een drukke, maar diverse week. Zij hebben onder andere een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis en naar aanleiding van dit bezoek hebben ze een ansichtkaart gemaakt die liet zien wat hun wereld veilig maakte. Verder hebben ze op school een voorlichting gevolgd over wonen in Amsterdam en je eigen huis huren. Ook hebben ze zich tijdens een bezoek aan IKEA verdiept in de vraag wat een woonuitzet kan kosten en hoe je op je uitzet kan besparen.

Leerlingen uit onze NT2-klassen hebben deze week zelfstandig gekookt en een gerecht uit hun thuisland voorbereid. Op het menu stonden een maaltijdsoep uit Eritrea, een lunchgerecht uit Ghana en een chocoladetaart met nootjes ut Syrië. Tussen de bedrijven door zijn er nog 90 bladerdeeggebakjes met gele room gemaakt en uitgedeeld aan alle leerlingen. Verder hebben ze een bezoek gebracht aan De Hortus en aan IKEA.

Bekijk hier het fotoalbum van deze themaweek.