De themaweek over democratie was een succes

De afgelopen week stond voor alle klassen in het teken van het thema democratie. Iedere klas volgde een eigen lesprogramma met toepasselijke workshops en activiteiten buiten de school.

Zo heeft de eerste klas een bezoek gebracht aan het stadsdeelkantoor in Oost en kregen ze in het Flevopark een graffitiworkshop. Onder leiding van een graffiti-artist maakten ze een kunstwerk dat hun idealen weergaf. Ze sloten de week af met een zelfgemaakte presentatie over de Nederlandse politiek en hun ideale buurt. De tweede klas is er ook vaak op uit gegaan. Zij hebben een bezoek gebracht aan het Zuiderzee Museum en aan het Joods Historisch Museum. Ook hebben ze op school een presentatie bijgewoond van de leerplichtambtenaar.

De derde klas had vooral een erg kunstzinnig programma. Tijdens het bezoek aan het Stedelijk Museum hebben ze kunnen zien hoe beroemde kunstenaars hun ideeën en opvattingen hebben vertaald in een kunstwerk. Toen ze eenmaal terug waren op school hebben ze een prachtige dansvoorstelling van een solo-danser bijgewoond. De week hebben ze afgesloten met een klassikaal debat, waarbij iedere leerling een poster maakte met zijn of haar standpunt erop. De vierde klas volgde een zeer divers programma. Zij hebben onder andere een workshop over politiek gevolgd in het gemeentehuis. Ook kregen ze een gastles van een VN-veteraan die op vredesmissie was geweest in Cambodja en zijn ze in de klas de discussie aangegaan met leden van de politieke partijen DENK en PINK!.

Klik hier voor het fotoalbum van deze themaweek.