De eerste themaweek van dit jaar was een succes!

De week voor de herfstvakantie stond in het teken van de thema’s wonen, milieu en omgeving. Iedere klas volgde een eigen programma binnen deze thema’s. Tijdens deze week fungeerde de school nog meer als creatieve broedplaats en productieve, gezellige werkplek. Uiteraard vonden er – geheel in lijn met thema – ook veel excursies en buitenopdrachten plaats.

Voor L1A was het hun eerste themaweek en ze hebben in korte tijd veel gedaan en geleerd. Dat deze klas erg creatief is, bleek ook deze week weer. Aan het einde van de week konden ze een zelfgemaakt poppenhuis presenteren waarin iedere leerling zijn of haar eigen kamer had ingericht. Ook hebben ze net als de LN-klassen een bezoek gebracht aan museum Het Schip, waar ze een rondleiding en een workshop tegel maken hebben gekregen.

Ook voor de andere klassen was het geen doorsnee schoolweek. De tweede klassen hebben onder andere een bezoek gebracht aan museum Willet-Holthuysen. De derdeklassers hebben afvalbakken gemaakt van plastic afval, maar als je er op een andere manier naar kijkt is deze een afvalbak ook een kunstwerk van afval. De vierde klassen zijn via een fotospeurtocht de geschiedenis van diverse gebouwen uit Amsterdam-Oost te weten gekomen. Ook zijn ze naar het Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM) geweest, waar ze een maquette hebben gemaakt van een stukje Amsterdam.

Het was een gezellige, actieve en leerzame week. Op de laatste dag van de themaweek kon iedere klas met trots aan andere klassen presenteren wat ze de afgelopen week hadden gedaan en geleerd.

Bekijk hier de foto's van de themaweek.