DOCK Forumtheater te gast op onze school met een voorstelling over mantelzorg

De afgelopen week was het DOCK Forumtheater te gast op onze school. Ze gaven drie interactieve voorstellingen aan de leerlingen van de sectorgerichte klas D&W, klas 1A en klas 3A over mantelzorg.

De acteurs speelden een situatie waarin een jonge mantelzorger door te veel zorgtaken in de problemen kwam. Onze leerlingen werden uitgedaagd oplossingen te bedenken en deze uit te spelen. De leerlingen kwamen met tips over opvoeden aan een nalatige overspannen vader, confronteerden een volwassene met haar drankgebruik, maar lieten ook zien dat ze in staat zijn door te vragen over een moeilijke situatie. "Hoe voelt dat voor jou?" hoorde ik een leerling vragen aan een jonge mantelzorger. Bijzonder om de talenten voor zorgzaamheid van onze leerlingen op deze manier te ervaren.