Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 9/73 

Jongeren uit het praktijkonderwijs maken kennis met Amsterdamse bedrijven

Onlangs is er een interessant artikel geplaatst op de website van de gemeente Amsterdam: Jongeren uit praktijkonderwijs bezoeken schoonmaakbedrijf Asito. Het interessante hieraan is dat het voor een groot deel gaat over onze leerlingen. Momenteel doen 6 leerlingen van onze school mee aan het project ‘Praktisch’: kennismaken met Amsterdamse bedrijven.

In het artikel wordt onder andere ingegaan op het feit dat veel bedrijven op zoek zijn naar geschikt personeel en dat ondertussen veel werklozen geen passende baan vinden. Veel jongeren uit het Amsterdamse praktijkonderwijs zijn op zoek naar passend werk en – zo blijkt uit het artikel – er zijn voldoende bedrijven die ze met open armen willen ontvangen!

Gemeente Amsterdam: “Het was voor Asito een reden om mee te doen met ‘Praktisch’, een introductieweek waarbij leerlingen uit het praktijkonderwijs op bezoek gaan bij Amsterdamse bedrijven. Om indruk op te doen en enthousiast te worden over een vervolgkeuze. Jan Benjamens is vanuit de gemeente Amsterdam betrokken bij ‘Praktisch’, en ondersteunt bedrijven die zich willen richten op jongeren. Hij pakt de mismatch lokaal aan door leerlingen uit het praktijkonderwijs kennis te laten maken met Amsterdamse bedrijven. ,,De jongeren weten vaak niet wat er in een bedrijf gebeurt en kunnen dus ook geen goede beroepskeuzes maken. Maar als je ze op jonge leeftijd al laat kennismaken, kunnen het heel goede en loyale werknemers worden.’’

Het hele artikel is hier te lezen: Bezoek aan Asito