Themaweek Mens en Lichaam

Nieuwsbericht themaweek Mens en Lichaam De afgelopen week stond voor alle klassen in het teken van het thema Mens en Lichaam. Iedere klas volgde een eigen lesprogramma met toepasselijke workshops en activiteiten buiten de school.

De eerste klas heeft zich voornamelijk bezig gehouden met gezonde voeding en beweging. Tijdens de workshop Energylab hebben ze spelenderwijs ontdekt wat gezonde voeding inhoudt en hebben ze hun eigen gezonde energydrankje gebrouwen. Later in de week hebben ze zelf boodschappen gedaan en gezonde snacks gemaakt. Bij de tweede klas had de themaweek een andere focus: liefde en relaties. Zij hebben onder andere een theatrale workshop “Grenzen aangeven” gevolgd.

Ook de derde klas heeft een uiterst gezonde week achter de rug. De leerlingen leerden waar ons eten vandaan komt en roken aan en proefden van diverse eetbare planten in de Hortus botanicus. Verder hebben ze nog een workshop Bodypump gevolgd bij Fit For Free. De vierde klas heeft bij het Stadsdeelloket in Amsterdam-Oost ondervonden hoe het is om in het huwelijksbootje te stappen. Hieraan voorafgaand hadden de leerling kennisgemaakt met de geschiedenis van het huwelijk diverse culturele tradities rondom bruiloften. Het was voor zowel leerlingen als docenten een geslaagde en inspirerende week.

Klik hier voor het fotoalbum van deze themaweek.