Introductieweek eerstejaars

Het schooljaar is weer van start gegaan, ook voor onze brugklas 1a/1b. De introductieweek is goed verlopen met onder andere een leuke activiteit in het Scheepvaartmuseum. We kijken uit naar de rest van het schooljaar!

Donderdag 29 augustus hebben de nieuwe leerlingen nader kennis met elkaar gemaakt tijdens de activiteit BOOTKAMP in het Scheepvaartmuseum. BOOTKAMP is een fysiek programma waarbij het niet gaat om kennis, maar over de vraag hoe je samen met je klasgenoten aan die kennis komt en hoe je die kennis ook weer deelt. Bij de verschillende onderdelen van de activiteit gaat het over verantwoording nemen (en afleggen), over ondernemen en over vertrouwen en respect naar elkaar. Het is vooral veel doen!

We begonnen met een warming-up op de steiger. Na de tropische dagen was dit een goede start op een ‘koele’ donderdagochtend. Daarna hebben onze leerlingen spelenderwijs kennisgemaakt met de woorden en spreekwoorden: stuurboord en bakboord, met man en muis vergaan, een oogje in het zeil houden en de beste stuurlui staan aan wal. Het was een leuke, leerzame ochtend!