LUCA Praktijkschool wint derde prijs in de provinciale finale van de Nationale Onderwijsprijs

De LUCA Praktijkschool heeft een bijzondere prestatie geleverd, aldus de jury van de Nationale Onderwijsprijs van Noord-Holland. Het werken met leerpleinen is niet per definitie origineel, maar de wijze waarop onze school deze aanpak heeft ingezet in het praktijkonderwijs heeft bewondering gewekt bij de jury.

Op donderdagmiddag 24 januari vertrokken onze directeur, een docente en drie leerlingen naar Alkmaar voor de provinciale finale. Onze leerlingen hadden kleurrijke posters ontworpen die onze manier van lesgeven op de leerpleinen goed samenvatte. Een leerplein Nederlands en rekenen kan een goed middel zijn om leerlingen onderwijs op maat aan te bieden. Leerlingen zijn hierbij ingedeeld op niveau en niet op leeftijd of leerjaar. Resultaten van iedere leerling worden nauwkeurig bijgehouden en besproken en drie keer per jaar worden de groepen van de leerpleinen opnieuw samengesteld.

Onze leerlingen hebben een knappe presentatie gegeven over hoe het onderwijs op onze school is vormgegeven en over hoe zij dit ervaren. Tijdens de presentaties van de andere scholen is er eveneens veel te zien en te horen, er worden mooie initiatieven getoond. Voor de jury is het lastig om een keus te maken. Het is werkelijk appels met peren vergelijken. We worden derde van Noord-Holland en mogen erg trots op zijn.

Woordspin die de leerlingen ter voorbereiding van de presentatie 's ochtends op school hebben gemaakt.