4.3 Schoolregels LUCA

Wij willen een rustige en veilige school zijn, waar leerlingen met plezier naar toe gaan. Daarom hebben wij een aantal schoolregels, waar iedereen zich aan houdt.

Je komt goed voorbereid op school
Je bent uitgerust, je hebt ontbeten en je hebt de juiste spullen bij je. Je hebt altijd een etui en je weekoverzicht bij je. Gymspullen heb je bij je op de dag dat je gym hebt.

Je toont een goede werkhouding en je houdt je aan de regels

• Op tijd komen
  • Jas uit en aan de kapstok hangen. Geen petten op in de school en/of klas.
  • Meedoen in de les.
  • Luisteren naar de docent.

We behandelen elkaar met respect

• We spreken rustig en vriendelijk met alle leerlingen en docenten.
  • We spreken Nederlands om elkaar goed te begrijpen.
  • Bedreigen, discrimineren, pesten en aan elkaar komen doen we niet.

We kunnen elkaar vertrouwen en we moeten ons veilig voelen op school

• We praten niet over anderen en maken geen ruzie.
  • Stelen, vernielen, vuurwerk, wapens (ook alle soorten messen) en bedreigen maken de school onveilig en zijn dan ook verboden.
  • Je krijgt een kluisje voor je waardevolle spullen. Wij zijn als school niet aansprakelijk voor schade en/of diefstal van jouw spullen/eigendommen.
  • In de aula en op het schoolplein mag je muziekapparatuur beluisteren, je smartphone gebruiken. In de gangen en lokalen staat je muziekapparatuur uit.
  • Foto’s maken en filmpjes maken van elkaar is op school niet toegestaan, tenzij er uitdrukkelijke toestemming s gegeven
  • Bij overtreding van deze regels bewaren we je mobiele telefoon en/of muziekapparatuur één dag voor je. Bij herhaaldelijke overtreding mogen je ouders het komen ophalen.

We gaan netjes om met de school

• Je gebruikt het gebouw en de spullen zoals ze bedoeld zijn.
  • We zitten op de stoelen en niet op tafels.
  • We doen het afval in een vuilnisbak.
  • We eten en drinken alleen in de aula en op het schoolplein.
  • Na de pauze zorgen we er met elkaar voor dat de aula weer netjes is.
  • Je krijgt een sleutel voor een kluisje, daarin bewaar je kostbaarheden, bijvoorbeeld je smartphone. Wees zuinig op je sleutel, je krijgt er maar - één als je die kwijtraakt moet je een nieuwe aanschaffen. Een nieuwe sleutel kost €7,50.

Leerlingenstatuut
Het VOvA beschikt over een leerlingenstatuut. Hierin staat o.a. het volgende:

• door je in te schrijven als leerling ga je een leercontract aan met de school;
  • aan het leercontract ontleen je rechten (goed onderwijs, begeleiding) en plichten (naleving regels, goede studie-inzet);
  • de inschrijving als leerling van onze school houdt in dat leerlingen en ouders de regels van de school (zoals beschreven in deze paragraaf) aanvaarden.